• Aquest blog gestionat conjuntament amb l’Arxiu Municipal de Cambrils, us aproparà als testimonis que van viure els efectes i les conseqüències del gran “Temporal de la Candelera” que l’any 1911 va castigar les poblacions de la costa catalana i valenciana. Hi trobareu un recull d’entrevistes, notícies, audiovisuals i imatges que faran que aquesta història segueixi viva i no caigui en l’oblit.

   

 • Aquest vídeo us permetrà conèixer a fons no només la història dels habitants de la vil·la agrària, sinó també les tècniques i feines que utilitzen els arqueòlegs per a fer comprensible les restes arqueològiques. No us podeu perdre la recreació en 3D del jaciment!

 • No us perdeu cap espai històric lligat als esdeveniments més destacats del conflicte que va marcar la història del nostre país, la Guerra de Successió. Un recorregut per la Seu Vella de Lleida, la torre la Manresana, la casa Rafael Casanova o la Universitat de Cervera.

 • Si voleu donar un cop d’ull a les sales del museu abans de visitar-lo, aquest recorregut virtual us permetrà passejar pels primers espais, des de la prehistòria, passant pel naixement de Catalunya com a nació durant l’edat mitjana, fins a la Guerra de Successió i el famós 11 de setembre de 1714.

   

 • Sabíeu que entre 1450 i 1750, moltes regions d’Europa van patir la cacera de bruixes? Segons els càlculs més ponderats s’apunta a una xifra de 110.000 persones processades i unes 60.000 execucions, de les quals 400 es dugueren a terme a Catalunya. Aquesta exposició en línia us durà a conèixer el perquè d’aquests fets, el context de crisi econòmica en què es van produir, els judicis, les tortures i el resultat de tot plegat.

   

 • Aquest espai virtual ple d’imatges i audiovisuals us permet fer un repàs a la relació entre les dinasties de les cases d’Aragó i d’Àrpad (Hongria), des del segle XII fins a inicis del XVI. Aquests vincles van ser possibles gràcies als enllaços matrimonials establerts entre totes dues cases, i que van tenir com a protagonistes les princeses Constança d’Aragó, Violant d’Hongria, Beatriu d’Aragó i Maria d’Habsburg.

   

 • Aquesta impactant exposició sobre els centres penitenciaris d’època franquista, la vida dels presoners, les presons de dones, els judicis, els carcellers i les famílies dels presos es troba ara en format online per a ser visitada de nou.

 • Voleu conèixer el procés de restauració d’una basílica, d’un monestir o de mosaics romans? Aquesta experiència en línia us durà a descobrir tots els detalls de la restauració del monestir de Vilabertran (província de Girona), de la Basílica del Rosari de Lorda i dels mosaics del fòrum romà d'Empúries. 

 • Recentment el Museu d’Història de Catalunya ha posat a disposició dels visitants la guia del museu en diversos idiomes, des del català, passant pel portuguès o l’aranès, fins al grec, el rus, el xinès o el japonès.

 • Estigueu al dia dels espais històrics més rellevants de la història del nostre país: les activitats, els tallers, les exposicions i moltes altres informacions dels monuments més representatius del nostre passat comú.

 • En aquest audiovisual hi podreu veure la inauguració de l’exposició temporal de llarga durada que mostra el context social, econòmic i polític del període a l’entorn de les riuades, i permet entendre la magnitud de la tragèdia que va viure Terrassa.

 • Amb el cinquantenari dels fets, l'Ajuntament de Terrassa va voler rememorar la tragèdia i homenatjar les persones i institucions que van ajudar a refer la ciutat. La nit del 25 de setembre de 1962 una riuada va acabar amb la vida de més de 300 terrassencs i va destrossar edificis i carrers sencers. L'audiovisual posa en evidència la precarietat urbanística i de serveis que patia la ciutat.

 • A través de les publicacions del museu, podreu estar al dia dels esdeveniments i novetats que giren entorn a la institució i dels monuments que gestiona.

 • Després de l’exposició que va tenir lloc l’any 2009, us proposem seguir aprofundint en el context i els esdeveniments de la Guerra del Francès a la ciutat de Girona i el seu territori: les relacions amb França, la vida quotidiana durant el conflicte, els setges que va sofrir la ciutat, la propaganda política i tots els seus protagonistes.

 • Quantes vegades heu passat per la Gran Via de Jaume I? Sabíeu que fins el 1936 la travessava una muralla amb diferents baluards? En aquesta animació interactiva podreu conèixer tots els detalls i curiositats que envolten la història de la muralla i els baluards de la ciutat de Girona.

 • Una vegada hagueu recorregut virtualment les construccions defensives de la ciutat, res millor que donar un cop d’ull a aquest vídeo que reconstrueix virtualment les muralles medieval i moderna fins al seu enderroc durant els 1901 i 1936. 

 • Aquesta espectacular recreació virtual us apropa l’exposició sobre el pilot català. Hi trobareu algunes de les motocicletes que ell mateix ha conduit, el seu box o els materials que utilitza en cada carrera.

 • Si no heu tingut l’ocasió de visitar personalment el museu i voleu saber com vivia una família burgesa a finals del segle XIX, ara teniu l’oportunitat de fer-ho sense moure-us de casa: podreu donar una volta tranquil·lament per les estances personals de la família Duran, el saló, la capella i, fins i tot, fer un cop d’ull a la cuina.

 • Després de tancara les seves portes, l'exposició “La riuada del 1962 a Terrassa. L’abans i el després de la ciutat” seguirà viva a través d'aquest portal en línia. Hi podreu consultar el catàleg de l'exposició, dossiers didàctics i les notícies publicades al voltant de la mostra, a més de la mateixa exposició en format virtual.

 • El Servei Educatiu del Museu de Lleida presenta un nou itinerari,  amb l’objectiu d’oferir una mirada diferent a les col·leccions que conserva el Museu. En aquest cas són els animals representats en les obres d’art i objectes arqueològics els que, mitjançant un joc de pistes o un taller acompanyat de visita guiada, ens descobreixen els seus secrets.

 • Descobreix una manera diferent i divertida d’apropar-te al món dels museus amb el Museu dels Infants. Clica sobre la imatge i podràs jugar, descobrir la història dels museus i iniciar-te en el món del col·leccionisme.

 • Dóna un cop d’ull a les sales del museu, als seus audiovisuals i a totes les seves col·leccions amb un senzill clic abans de visitar l’exposició en viu.

 • Com a record de la mostra, aquest audiovisual recull algunes de les imatges i documents de l’empresonament de dones durant els primers anys del franquisme, acompanyats d’una explicació sobre què va significar l’exposició i com va trencar el silenci imperant durant anys.

 • Després de recollir una gran quantitat d’objectes quotidians dels anys 50, 60 i 70 del segle passat procedents de Santa Coloma, el Museu va dur a terme l’exposició per il·lustrar aquest període tan significatiu per al municipi.

 • Aquest conjunt de quatre audiovisuals mostra com era la ciutat entre finals dels anys cinquanta i la Transició. El relat es va construir a partir del testimoni de més de trenta dones, les quals expliquen les seves vivències i records dels carrers, les escoles, els mercats i els transports de la ciutat.

   

 • Joan Vives, mestre d'aixa i calafat a Cambrils, ens parla del passat de la Teresa i moltes altres embarcacions emblemàtiques cambrilenques.

 • El Museu d'Història de Cambrils col·labora amb la Diputació de Tarragona, a través del portal Tinet.cat, en la cocreació de continguts web al voltant de personatges, testimonis i patrimoni d'interès de Cambrils.

 • Un recull d'imatges d'arxiu i testimonis orals són els protagonistes d'aquest passeig per la història recent de Cambrils (segles XIX i XX), marcat per la influència del turisme i dels nous mitjans de transport. Documental produït per Jordi Martí Domínguez i la Universitat de Lleida. 

 • Aquesta producció emesa pel programa del Canal 33 "Thalassa" (28 de juny de 2012) parla dels fets ocorreguts al litoral català, a causa de la Candelera de 1911. 

 • Si durant el 2004 no vau tenir l'oportunitat de veure en viu aquesta exposició, ara podeu accedir a visualitzar algunes de les imatges més destacades sobre la vida quotidiana a l'entorn del port de Cambrils des d'inicis del segle XX.

 • Ho saps tot sobre la teva ciutat? Amb "Juguem a Santa Coloma" podeu posar a prova els vostres coneixements. A partir del 4 de novembre  i fins a l'1 de desembre tindreu l'oportunitat de dilluns a divendres de respondre les preguntes sobre la ciutat, que es publicaran al web cada matí a les 9h. Aquells que obtinguin més punts podran guanyar un viatge, una tauleta electrònica o un sopar. Preparats?

 • Coincidint amb el 300 aniversari de l'11 de setembre de 1714, el Museu d'Història de Catalunya us convida a repassar alguns dels moments més decisius de la Guerra de Successió a les nostres contrades. Aquesta exposició virtual gira entorn als protagonistes, documents històrics i els principals escenaris del conflicte bèl·lic.

 • Conegueu a través d'aquest vídeo documental les armes de foc protagonistes d'aquesta guerra, les diferents peces, el sistema de càrrega, la tècnica de tir i, fins i tot, la impressió que causava disparar aquest armament.

 • Exposició en línia que celebra els 650 anys del naixement de la Generalitat de Catalunya, i que mostra els orígens d'aquesta institució i el recorregut històric des de l'original Diputació del General al segle XIV.

 • Recreació de les sales dels tres espais gestionats pel museu: Casa Espanya, Can Riera i L'Harmonia.

 • Una aplicació mòbil per conèixer amb tot tipus de detall el patrimoni cultural de L'Hospitalet de Llobregat, els seus edificis històrics i els racons més emblemàtics.

 • L'empremta dels jueus a Espanya s'extén durant més de mil anys. Exploreu les seves històries a les ciutats que conformen la xarxa de calls jueus i feu les vostres pròpies cerques als mapes interactius.

 • Amb aquesta exposició el Museu de Terrassa vol fer valer i potenciar la col·lecció de rajoles del museu. Són peces que abracen una cronologia que va del segle XV fins al XX. En la història recent del museu no han estat mai exposades conjuntament, per tant, la mostra ens dóna l'oportunitat de conèixer-les en global. 

 • A través d'un recorregut virtual es poden conèixer els diferents àmbits d'exposició amb el seu contingut, fotografies, objectes i materials complementaris com per exemple els catàlegs, etc